Udema, John P.

 • Bericht auteur:
 • Berichtcategorie:udema
 • Bericht reacties:3 reacties

LOOKING FOR RELATIVES

John P #Udema was as far as I know the son of Pieter Udema. Pieter was a sibling of my (great)grandmother Anje Udema. Pieter also was the boy next door to my other grandmother Martje Hansma. As such they kept contact by mail, at least for some time in the previous century. Pieter has visited my grandmother in the seventies en presented me with a “gulden” (a dutch coin). This is how I still have a letter and a picture of Pieter Udema on his horse, roping or trying to rope calfs. The letter gives a beautiful and characteristic insight in the differences in Dutch Pieter and American girls :-)

If any relative of Pieter is interested, please contact me at info (@) yinnar.nl

Dit bericht heeft 3 reacties

 1. Jikke Pleiter Kerlien

  Als ik terug ga in de tijd dan zoek ik meestal naar mijn meisjesnaam Kerlien. Soms ook waar mijn voornaam Jikke vandaan komt. Af en toe zoek ik ook naar “oom” Pieter Udema.
  Intussen heb ik zijn graf (via internet) gezien en ook dat van zijn zoon. Mijn oma was Japien Anje Udema, een zus van Pieter. Japien Anje Udema was getrouwd met Hinderikus Kerlien. Wij woonden naast opa en oma Kerlien aan de Woldweg 54 te Kropswolde. Hier woonde ook Hans(e)ma. Eerder was het een zuivelfabriekje.
  In het boek Kropswolde Wolfsbarge is de geschiedenis van de huizen en bewoners beschreven. Daaruit blijkt dat mijn oma daar als kind ook heeft gewoond. In 1962 of 1964
  was oom Pieter samen met een vriend Bob in Nederland. Hiervan heb ik nog foto’s, maar ook enkele foto’s en brieven en een souvenier die opa en oma kregen vanuit Amerika. Hij heeft toen veel indruk op mij gemaakt met zijn cowboyhoed. Onlangs kwam ik nog een portret van Pieter gemaakt in Lamarie, door een daar bekende fotograaf, Henning Svenson tegen.
  Wat ik nog graag zou willen weten is wanneer hij naar Amerika is vertrokken. Hierover kan ik niets vinden in het archief van de gemeente.
  Verder weet ik niet zoveel van de familie Udema. Er kwam wel eens een zus van oma op op visite.
  Jikke Pleiter Kerlien

  1. admin

   Hallo, dank voor uw bericht!
   Ik reageer bij gelegenheid even uitgebreider via email, ik moet de juiste gegevens er nog even bij zoeken. Uit mijn hoofd: begin vorige eeuw zijn er veel jonge mannen uit Hoogezand eo geëmigreerd. Zo ook Pieter.
   Het boek Kropswolde heb ik ook; mijn wortels liggen er vlakbij, andere kant van het spoor.
   Groet,
   Petra

Geef een reactie